X
Plzeňská Astra
Hviezda sládkov
X
Sme hrdým držiteľom ocenenia Hviezda sládkov
Ocenenie Hviezda sládkov je ukazovateľom tej najvyššej kvality starostlivosti o pivo, ktoré avizuje dokonalý pivný zážitok. Ak si radi vychutnáte ten pravý pivný zážitok – výborné pivo načapované v čistom a ľadovo vychladenom pohári, hustú krémovú penu a skvelú chuť navštívte nás a vychutnajte si najlepšie pivo v Ružinove. Za príkladné dodržiavanie ,, Hviezdneho desatora,, a požiadaviek na kvalitu čapovaného piva naša Plzeňská Astra už po štvrtý krát obhájila certifikát Hviezda sládkov a naďalej patrí medzi podniky s najlepším tankovým pivom.
2024, 2023, 2022, 2021
Najlepšie tankové pivo v Bratislave
Každý milovník piva by si rád aspoň raz v živote vychutnal nepasterizované pivo priamo z tanku v ležiackej pivnici pivovaru. Naša reštaurácia Plzeňská Astra prináša všetkým milovníkom kvalitného piva možnosť zažiť dokonalý pôžitok a nenapodobiteľnú chuť Pilsner Urquell vďaka jedinečnej technológií čapovania piva – pivným tankom. Nepasterizovaný Pilsner Urquell z tanku si vďaka ideálnym podmienkam a teplote zachová svoje originálne vlastnosti od opustenia brán plzenského pivovaru až do chvíle, keď sa dostane k vám na stôl.
Ocenenie špičkovej kvality čapovaného piva
Ocenenie Hviezda sládkov môžu získať len tí najlepší ! Ak si chcete vychutnať najlepšie pivo v Bratislave, navštívte podnik, kde sa o neho perfektne starajú. Certifikát udeľuje Plzeňský Prazdroj Slovensko s platnosťou na jeden kalendárny rok. Hodnotenie vykonávajú špičkoví profesionáli, ktorí hodnotia celkovú starostlivosť o pivo – od skladovania, cez čistotu pivných ciest a skla, až po správne čapovanie. My v Plzeňskej Astre dobre vieme, že ku dobrému jedlu patrí dobré pivo, preto je pre nás správne ošetrené a načapované pivo základom.
Optimálna teplota pre skladovanie
Čerstvé a správne nasýtené
Čisté trubky sú základ
Saponáty nepoužívame!
Výčapný pult žiari čistotou
Striedanie zakázané: kde je pivo, nie je limo
Podávané pri odporúčanej teplote
Do chladeného mokrého pohára
Výčapník, najdôležitejší degustátor
Len z čerstvého suda
Štýly čapovania piva
Kvalita piva je samozrejme závislá na jeho výrobe, nemenej dôležité je však vedieť pivo dobre natočiť. Poznáme tri štýly čapovania Pilsner Urquell – mlieko, šnyt a hladinku. Ktoré máte najradšej vy?
Hladinka
Hladinka je dokonalou a najobľúbenejšou klasikou. Veľké pivo s penou až po okraj. Pena je mokrá, krémová a plná piva. Pena by na pive mala vydržať i niekoľko minút. Po odpití piva, pena zanecháva po stenách pohára krúžky, tzv. hladinky.
Šnyt
Máte na pive najradšej jeho čerstvosť ? Šnyt alebo košt je ideálny na ochutnanie piva, na rýchle zahnanie smädu alebo na rozlúčku. Pre toto malé pivo načapované vo veľkom pohári je typické menšie množstvo piva a väčšia miera krémovej peny.
Mlieko
Dokonale vychladený pohár naplnený až po okraj hustou krémovou penou. Pena je piteľná a plná piva, na prvý pohľad pripomína pohár mlieka. Mlieko má veľmi jemnú a nasládlu chuť. Kúzlo „mlieka“ sa naplno prejaví, ak je vypité ihneď po načapovaní ,,na ex,,.
Kam na dokonale vychladené tankové pivo v Bratislave ?
Predsa k nám !
U nás na bare vám načapujeme tiež: